Колаж БулфотоКристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която беше убит журналистът

...
Колаж БулфотоКристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която беше убит журналистът
Коментари Харесай

Убиецът на Милен Цветков се оказа под домашен арест

Колаж Булфото

Кристиан Николов, обвинен за злополуката, при която беше убит журналистът Милен Цветков, е под домакински арест. Това стана ясно от думите на юрист Марин Марковски по Българска национална телевизия. 

" Той е под домакински арест, тъй като имаме рационална страна и положителни закони. Има презумция за непорочност, която споделя, че до влизане на присъдата в действие, той е почтен ", изясни Марковски и добави, че освобождаването под домакински арест не значи, че той няма да получи присъда.

Адвокат Марковски беше безапелационен, че няма заплаха Кристиан Николов да се укрие или избяга.

" Събраните доказателства са математически. Безапелационно е потвърдено, че той е карал колата - има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад кормилото ", уверен е юрист Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде обстоятелствата, тъй като следствието по теоретичен метод е събрало доказателства.

" Разковничето на това дело е съдията, който, ще реши дали убийството е осъществено съзнателно или по несъобразителност. Това ще стане откакто изслуша двете страни и реши кой е прави и кой не ", изясни юристът и добави, че от това зависи и наказването. " Едното е от 10 до 20 години, другото е доста по-малко ", добави той.

Той предвижда, че в случай че делото стартира следващата година, при всички случаи, то няма да продължи доста, тъй като не е огромно по доказателствен размер и в края на март може да има присъда. " След това има втора инстанция. Смятам, че в границите на година ще завърши ", съобщи правозащитникът.

Разследването за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков, завърши. Според прокуратурата е потвърдено несъмнено, че водачът на автомобила, блъснал този на Цветков, е точно обвиненият Кристиан Николов. Освен това той е бил пийнал и дрогиран, само че е разбирал смисъла на своите дейности.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР